Dostupni linkovi

Požar u fabrici oružaja u Lučanima, četvoro povrijeđenih


U fabrici oružja „Milan Blagojević'' u Lučanima, jutros oko 9 sati došlo je do požara u kome su povređena četiri radnika od kojih troje teže, jedan lakše, saopštilo je Ministartvo odbrane, javlja dopsinik RSE iz Čačka.

Do požara je došlo u objektu za proizvodnju baruta, na mašini za gnjetanje baruta.

Direktor čačanske bolnice Radoslav Milošević izjavio je da su troje pacijenata zbrinuti u čačanskoj bolnici i da su u toku pripreme za njihov transport na VMA u Beogradu. On je rekao da su zvi zadobili ozbiljne opekotine.

Kako je za RSE izjavio Osnovni tužilac u Čačku Danilo Vujičić, uviđaj neće biti obavljen danas.

Mora da dođe specijalna ekipa protivpožarne zaštite, pošto se tu zapravo dogodio požar, tako da će se uviđaj obaviti u četvrtak. Požar je, po svemu sudeći, izbio zbog prisustva određenih gasova, ali ne možemo ništa da tvrdimo dok se ne izvrši uviđaj. Odgovarajući veštaci će utvrditi šta se dogodilo i doći do zaključka šta je izazvalo požar u fabrici – izjavio je Vujičić.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su ekipe izašle na lice mesta i da je formirana komisija radi utvrđivanja uzroka požara.

U ovoj fabrici juče je takođe došlo do incidenta u kom su dva radnika zadobila povrede zbog požara koji je izbio, pretpostavlja se, u odeljenju sferičnih baruta.

XS
SM
MD
LG