Dostupni linkovi

Sejdinović: Katedra za istoriju u Novom Sadu poziva na linč


Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je da je iznenađen jer se njegova izjava našla na oglasnoj tabli Katedre za istoriju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i ocenio da bi se to moglo okaraterisati i kao poziv na linč."Prvo sam mislio da je u pitanju šala, a potom sam se, moram priznati, malo i uplašio. Ne zbog toga što bi to svakako moglo da se čita i kao poziv na linč, na šta sam pomalo i oguglao, već pre svega zbog saznanja čime se neko sa ove katedre bavi", rekao je Sejdinović za Radio-televiziju Vojvodine.

Na oglasnoj tabli Katedre za istoriju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu okačen je tekst u kojem je markerom podvučena ranija izjava Sejdinovića, u kojoj je on ocenio da je "nacionalistička mitomanija" iz devedesetih godina prisutna i u 21. veku.

On je tada na tribini "Udžbenici istorije u Srbiji: obrazovanje za pomirenje?", koja je održana u junu u Novom Sadu, kazao da su Katedre za istoriju na beogradskom i novosadskom Univerzitetu uglavnom "rasadnici nacionalističke mitomanije".

XS
SM
MD
LG