Dostupni linkovi

Papa Franjo otputovao u Filadelfiju


Poglavar Rimokatoličke crkve Franjo otputovao je u nastavku posjete Sjedinjenim Američkim Državama u Filadelfiju, gdje će boraviti dva dana.

Napuštajući Njujork, papa Franjo je na aerodromu Kenedi pozdravio monahinje, a pošto se ukrcao na avion mahao je okupljenim ljudima dok je letjelica bila u pokretu.

Kako je najavljeno, papa će u Filadelfiji održati misu i posjetiti zatvor.

On se u Njujorku obratio Generalnoj skupštini UN, a takođe je podržao 15-godišnji program za rješavanje najvećih problema u svijetu, za koji je rekao da je "važan znak nade" u vrlo nemirnim vremenima za Bliski istok i Afriku, i održao misu u njujorškom Medison skver gardenu.

Prvi grad u kojem je boravio poglavar Rimokatoličke crkve u posjeti SAD bio je Vašington, gdje se sastao sa američkim predsjednikom Barakom Obamom, u srijedu 23. septembra.

Obama je u pozdravnom govoru u Bijeloj kući pohvalio papu zbog toga što je ljudima dao samopouzdanje da tragaju za svijetom sa više ljubavi, pravde i slobode, dok je papa Franjo pozvao na hitnu borbu protiv klimatskih promjena, problema "koji više ne može biti ostavljen nekoj budućoj generaciji".

XS
SM
MD
LG