Dostupni linkovi

Nema zainteresovanih za novosadski Dnevnik


Agencija za privatizaciju Srbije objavila je danas da nije uspeo ni drugi pokušaj prodaje novosadskog novinsko-izdavačkog preduzeća Dnevnik, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Kako se precizira na sajtu te agencije priv.rs, Komisija za privatizaciju, u predviđenom roku Agenciji za privatizaciju nije dostavljena nijedna prijava za učešće u privatizaciji Dnevnika.

Agencija za privatizaciju objavila je 14. avgusta novi poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu novosadske medijske kuće Dnevnik a.d. po početnoj ceni od gotovo 3,7 miliona evra, što je pola procenjenje vrednosti te kompanije.

Na prodaju je ponuđeno 98,9 odsto akcija Dnevnika po ceni od 3.698.506 evra. Od toga je 48,6 odsto u vlasništvu Vojvodine, 48,4 odsto u vlasništvu države Srbije, a vlasnik 1,9 odsto akcija je Grad Novi Sad.

Prodaja Dnevnika po novom Zakonu o privatizaciji oglašena je prvi put 29. juna, zajedno sa još 37 medija u Srbiji gde država ima vlasnički udeo. Krajnji rok za privatizaciju medija u državnom vlasništvu je 31. oktobar 2015. godine, a ako do tada ne dobiju nove vlasnike biće privatizovani podelom akcija zaposlenima bez naknade.

XS
SM
MD
LG