Dostupni linkovi

U bujičnim poplavama na zapadu SAD stradalo 16 ljudi


Najmanje 16 ljudi je stradalo u bujicama izazvanim jakim kišama u gradiću na granici zapadnih američkih država Juta i Arizona, i u obližnjem nacionalnom parku u Stenovitim planinama, saopšteo je sinoć.

Jaka kiša izazvala je u ponedeljak poplavu u kanjonima Stenovitih planina, a voda je zatim nagrnula na ulice gradića u podnožu, odnoseći vozila.

Zid vode naleteo je u ponedeljak popodne na kombi i terensko vozilo u kojima su bile tri žene i 13 dece, i odneo vozila nekoliko metara nizvodno i preko nasipa. Terensko vozilo je tako razbijeno da je neprepoznatljivo. Troje dece je preživelo u toj izolovanoj zajednici koja je baza poligamne sekte Vorena Džefsa.

Spasioci su juče tragali u blatnjavim potocima u gradiću Hildejl, našli tela nekoliko dece koja su stradala kada su dva vozila u kojima su bili odnele bujice.

Samo se još jedna osoba vodila kao nestala sinoć u tom gradiću koji je na granici dve zapadne američke države Juta i Arizona. U Hiljdejlu ulice su prekrivene crvenim blatom i počelo je raščišćavanje.

Meštani su rekli da su to najgore poplave u njihovom sećanju u gradovima blizancima Hildejl i Kolorado Siti, koji se nalaze oko 500 kilometara južno od Solt Lejk Sitija u podnožju Stenovitih planina.

XS
SM
MD
LG