Dostupni linkovi

Mali:Dvije lokacije u užem izboru za Prihvatni centar za izbjeglice


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da su dvije lokacije van centra grada u najužem izboru za izgradnju prihvatnog centra za izbjeglice i najavio da će taj projekat biti realizovan u narednih nekoliko mjeseci.

"Ne bih licitirao koja će lokacija biti izabrana, u toku su analize infrastrukture i prilaza tim lokacijama, ali su one van gradskog centra. Želimo da preselimo sadašnju sliku sa izbjeglicama iz centra grada u taj centar koji će imati sve neophodne uslove za smještaj", rekao je Mali gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Kako je naveo, ekipe gradskih komunalnih preduzeća "rade 24 sata" kako bi prostor oko beogradske autobuske stanice u kome se nalaze izbjeglice, "učinile što humanijim i čistijim".

Mali je dodao da će u ponedeljak, 14. septembra, početi da radi veliki info pult u parku kod autobuske stanice koji će izbjeglicama pružati tačne informacije o cijenama taksi prevoza, zvaničnom kursu dinara, najbližim policijskim stanicama i mjenjačnicama.

"Imali smo pritužbe izbjeglica na rad taksista i mjenjačnica, s tim stvarima se borimo svakodnevno, ali smo u globalu kao grad, prikazali lijepu sliku u odnosu prema izbjeglicama", naveo je gradonačelnik Beograda.

XS
SM
MD
LG