Dostupni linkovi

Crnogorska opozicija sa Amfilohijem razgovarala o anti-NATO koaliciji


Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević predložio je na sastanku većeg dijela crnogorske opozicije sa mitropolitom Srpske pravoslavne crkve Amfilohijem, koji je održan 3. septembra, stvaranje anti-NATO koalicije u Crnoj Gori, saznaje Pobjeda od više izvora iz opozicije.

Formalni razlog sastanka Amfilohija sa opozicijom je bio razmjena mišljenja o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti kojem se snažno protivi SPC u Crnoj Gori.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Knežević je predložio da anti-NATO koaliciju sačinjavaju Socijalistička narodna partija, Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Demokratska Crna Gora i Demos, navodeći da bi taj savez stranaka trebao da bude formalizovan prije rasprave o Rezoluciji o NATO u Skupštini Crne Gore.

Van tog saveza ostao bi Pokret za promjene koji se programski zalaže za članstvo u NATO. Tokom sastanka se, predstavnici SNP-a, Demokrata i Demosa - Aleksandar Damjanović, Velizar Kaluđerović, Neven Gošović i Goran Danilović - nijesu izjašnjavali o ponudi Kneževića, što je u DNP-u doživljeno kao neformalno odbijanje tog prijedloga.

O prijedlogu se nije izjašnjavao ni mitropolit Amfilohije.

U kratkoj izjavi za Pobjedu predsjednik DNP Milan Knežević nije ni potvrdio ni demantovao informacije Pobjede, navodeći da ne može da komentariše detalje sa zatvorenog sastanka.

XS
SM
MD
LG