Dostupni linkovi

Mađarska zbog izbeglica zadržala dva voza iz Srbije


"Železnice Srbije" su saopštile da mađarske železnice nisu dozvolile međunarodnim vozovima koji su iz Beograda išli za Budimpeštu da pređu na mađarsku teritoriju zbog velikog broja migranata koji su se u njima nalazili.

Tako je voz, koji je u subotu u 21.48 krenuo iz Beograda, zaustavljen noćas u Subotici, gde je stajao sve do 7.45. Tada je definitivno otkazan njegov dalji saobraćaj ka Mađarskoj. Izbeglice iz tog voza ostale su u Subotici.

"Srbija Voz", nova železnička kompanija za prevoz putnika, organizovala je dalji prevoz putnika iz ovog voza koji nisu imali problema sa ulaskom u Mađarsku.

Problema je bilo i u nedelju u saobraćaju međunarodnog voza "Avala", koji je iz Beograda krenuo u 7.17 preko Budimpešte za Beč.

Ni ovaj voz mađarske železnice nisu želele da prime na svoju teritoriju, te je "Avala" stajala u stanici Aleksandrovo predgrađe - sve dok iz njegovog sastava nisu isključeni vagoni u kojima su se nalazili migranti.

Kako se dodaje, tek nakon toga "Avala" je nastavila dalju vožnju ka Budimpešti i Beču, uz zakašnjenje od skoro dva sata.

XS
SM
MD
LG