Dostupni linkovi

Sobotka: Srbija zaslužuje EU, pomoćićemo oko izbjeglica


Predsjednik Vlade Republike Češke Bohuslav Sobotka poručio je da Srbija zaslužuje da otvori prva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom.

On je najavio da će njegova zemlja tehnički i finansijski pomoći Srbiji da se izbori sa problemom izbjeglica

Sobotka je na zajedničkoj konferenciji u Vladi Srbije sa premijerom Aleksandrom Vučićem pohvalio rezultate koje je Srbija ove godine postigla kada je riječ o otvaranju poglavlja i istakao da Češka podržava evropske integracije Srbije.

"Želim da pružim jasnu podsrku Srbiji u tome da koliko ove godine budu potvorena prva poglavlja i zaista mislim da Srbija to zaslužuje", istakao je Sobotka.

Dodao je i da je sa premijerom Vučićem razgovarao o izbeglicama koji prolaze kroz Srbiju i da je ponudio tehničku i finansijsku pomioć koja bi trebalo da pomogne našoj zemlji da se izbori sa izbjeglicama.

Premijer je rekao i da se razgovarao o izbjeglicama i zahvalio češkoj vladi na konkretnoj pomoći od 360.000 eura koju su uputili direktno vladi, a ne drugim organizacijama.

"Nisu tražili načina da izbjegnu vladu, tragajući za drugim organizacijama, već su pomoć uputili direktno vladi i MUP-u, kojima je i najpotrebnija jer nose najveći teret u rešavanju ovog pitanja", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG