Dostupni linkovi

Uhapšen osumnjičeni za bombaški napad u Bangkoku


Tajlandska policija je saopštila da je danas uhapsila muškarca, stranog državljanina, koji je "najverovatnije umešan" u nedavni bombaški napad u centru Bangkoka, u kojem je poginulo 20 ljudi, a na desetine povređeno.

Zamenik šefa policije Čaktip Čaiđinda je izjavio da je osumnjičeni uhapšen u predgrađu prestonice i da je u njegovom stanu pronađen materijal za izradu bombe.

Portparol policije Pravut Tavornsiri je rekao da je uhapšeni stranac, ali nije želeo da kaže da li je u pitanju Turčin, kao što su javili pojedini lokalni mediji, prenela je agencija AP.

Ovo je prvo hapšenje u vezi sa bombaškim napadom, a tajlandska policija je pre samo šest dana objavila da je moguće da su počinioci već napustili Tajland.

Foto-robot glavnog osumnjičenog podeljen je svim graničnim prelazima, a policija je prošle nedelje povećala na 85.000 dolara nagradu za informacije koje bi dovele do hapšenja napadača.

Na policijskoj poternici se navodi da je počinilac stranac, iako je prethodno portparol tajlandske vojske rekao da je povezanost sa međunarodnim terorizmom malo verovatna.

U centru Bangkoka 17. avgusta ođeknula je eksplozija na najprometnijoj raskrsnici kod hinduističkog hrama Eravana, posvećenog hinduističkom božanstvu Brami.Bomba kućne izrade na daljinsko upravljanje napunjena trinitrotoluolom (TNT) bila je postavljena u ogradu hrama u trenutku kada je u tom svetilištu bilo mnogo posetilaca, većinom turista iz Kine i Singapura.

XS
SM
MD
LG