Dostupni linkovi

Ivanović menja režim štrajka zbog lošeg stanja


Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, koji je ušao u jedanaesti dan štrajka glađu, promeniće režim štrajka i postepeno početi da uzima tečnu hranu kako bi izašao iz teškog stanja u kome se nalazi, izjavio je njegov branilac Nebojša Vlajić.

“Verujemo da će sa njim biti sve u redu i ja verujem da je to ono što javnost želi. Što se tiče štrajka on od svojih zahteva ne odustaje, jer svi smatramo da su ti zahtevi apsolutno opravdani,”rekao je Vlajić.

Ivanovićeva supruga Milena Popović Ivanović izjavila je Tanjugu da je i dalje uporan, ali da će oni kao porodica pokušti da utiču na njega da počne da uzima makar tečnu hranu.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović smešten je u mitrovičkoj bolnici od subote i danas je jedanaesti dan kako štrajkuje glađu zahtevajući da mu bude omogućena odbrana sa slobode.

U bolnici ga obezbeđuju osim zatvorskih čuvara i pripadnici Kosovske policije. Pritvor mu ističe 26. avgusta, nakon što je Apelacioni sud ukinuo rešenje Osnovnog suda kojim mu je pritvor bio produžen do 6. oktobra.

Kako se očekuje o eventualnom produženju pritvora Ivanoviću međunarodno sudsko vceće Euleksa iz Osnovnog suda u Mitrovici moraće do 26. avgusta još jednom da se izjašnjava.

Ivanović je optužen da je 14. aprila 1999. godine i 3. februara 2000. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva i podsticao na ubistvo više Albanaca u Mitrovici.

XS
SM
MD
LG