Dostupni linkovi

Mustafa: Nema vanrednih izbora na jesen


Kosovski premijer Kosova Isa Mustafa odbacio je u nedelju mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora na jesen i naglasio da će biti ispoštovan dogovor da lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači bude izabran za predsednika Kosova na predsedničkim izborima naredne godine.

"Ja vidim samo jedno rešenje. Vlada će nastaviti da odlučno ostvaruje svoj, izuzetno dobar program. Niko nikoga neće ometati da vrši probe i uvežbava opšte izbore, koji će se održati 2018. godine", napisao je Mustafa na profilu na Fejsbuku odgovarajući na zahteve Alijanse za budućnost Kosova (AZBK) za održavanje vanrednih izbora na jesen ove godine.

"Hašim Tači će biti predsednik Kosova, onako kako smo se dogovorili. Niko neće pokloniti ni jedan pedalj zemlje Kosova niti će uzeti bilo šta od zemlje neke druge zemlje i neće se nikome dozvoliti da dovede u opasnost državne institucije i privatnu svojinu", istakao je Mustafa.

On je to kazao odgovarajući na najave Demokrtskog saveza Kosova (DSK) da neće podržati izbor Tačija za predsednika Kosova i najave lidera AZBK Ramuša Haradinaja da institucije Kosova treba da obustave proces obeležavanja granične linije sa Crnom Gorom, pošto se njom od Kosova oduzima 16.000 hektara zemljišta.

Mustafa je reagovao i na kritike da se kasni s formiranjem Oružanih snaga Kosova, ocenjujući da "Kosovo ima svoju vojsku, kako god se ona zvala".

"Tako da onima koji žele da ometaju i onima koji žele da joj promene ime kako smo predložili, treba da im je jasno da Kosovo ima svoje snage. Zato treba da mirno radimo, spavamo i odmaramo, jer odgovonost za ovu državu nismo prihvatili šale radi", napisao je Mustafa.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG