Dostupni linkovi

Poginuli turski vojnik i dva kurdska militanta


Turski vojnik i dva pripadnika zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) poginuli su u odvojenim napadima na jugoistoku Turske, izjavili su danas bezbednosni izvori.

Vojnik je ubijen kada je mina koju su postavili militanti aktivirana u istočnoj provinciji Bingol, saopštila je kancelarija lokalnog guvernera. Dvojica boraca PKK-a izgubili su živote u operaciji koja je bila odgovor na ovaj napad.

U odvojenom incidentu, mladići povezani sa PKK-om pucali su rano jutros iz pušaka na policijsko vozilo u Nusajbinu, na granici sa Sirijom, i ranili dvojicu policajaca, rekli su bezbednosni izvori.

Nasilje je u porastu na jugoistoku Turske u poslednjih mesec dana. PKK je pokrenula napade na turske snage bezbednosti, a Ankara napada borbenim avionima logore PKK-a na severu Iraka u okviru "sinhronizovanog rata protiv terorizma".

Ova vojna kampanja, koja bi trebalo da bude usmerena i na militante "Islamske države" na severu Sirije, do sada je bila fokusirana na PKK. To budi sumnju među Kurdima da je akcija uperena protiv kurdskih teritorijalnih ambicija, a ne protiv islamista, prenosi Rojters.

XS
SM
MD
LG