Dostupni linkovi

"Mikser" prikuplja pomoć za migrante u Beogradu


Kulturna organizacija "Mikser" iz Beograda organizuje 5. avgusta akciju prikupljanja pomoći za izbeglice sa Bliskog istoka kojih je sve više u glavnom gradu Srbije.

Akcija će biti održana od 20 sati u bašti Mikser Hausa i tada će biti organizovan i razgovor sa izbeglicama koji su svoj privremeni dom našli u Savamali i domaćoj javnosti predstaviti plan konkretne akcije za pomoć ljudima u nevolji koju Mikser organizuje narednih dana.

Dan sećanja na egzodus našeg naroda koji je proživeo sličnu sudbinu koju danas proživljavaju građani Sirije, Iraka, Avganistana, Somalije i Eritreje, predstavlja simbolički trenutak kada javno apelujemo na našu zajednicu da ne okrećemo glavu od problema, navode iz Miksera.

Mikser će od 6. avgusta otvoriti i kapije svoje letnje scene u Mostarskoj 5 za prikupljanje neophodne pomoći: osnovnih higijenskih i prehrambenih proizvoda. i staviće sve resurse koje imaju na raspolaganje izbeglicama, uključujući i sanitarni čvor sa desetak kabina.

Oni tom akcijom žele da pozovu i sve zainteresovane kompanije, institucije i nevladine organizacije da se pridruže i svojim angažovanjem takođe pruže pomoć i doprinesu dugoročnijem rešenju, pre svega za ispunjavanje osnovnih higijenskih potreba ljudi kojima je to neophodno.

Donacije koje su trenutno najpotrebnije su: sredstva za ličnu higijenu, vlažne maramice, sapun, šampon u kesicama ili manjim pakovanjima, pelene, ulošci, garderoba shodna vremenskim prilikama, ćebad, vreće za spavanje, voda, sveže voće i nekvarljiva hrana.

Svi dalji detalji o načinima doniranja i pružanja pomoći biće blagovremeno objavljivani na zvaničnoj FB strani Miksera: facebook.com/mikser.belgrade i sajtu www.mikser.rs.

XS
SM
MD
LG