Dostupni linkovi

Porošenko: Putin će ići daleko koliko mu se dozvoli


Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je da se istočna Ukrajina bori za bezbednost Evrope i upozorava da postoji mogućnost novih napada ruskog predsednika Vladimira Putina. Porošenko je istakao da će Putin ići onoliko daleko koliko mu se dozvoli i poručio da to ne važi samo za Ukrajinu, već za ceo svet.

"Mi se na istoku ne borimo samo za nezavisnost naše zemlje, već za demokratiju, slobodu i bezbednost Evrope" rekao je Porošenko.

On je istakao potrebu evropske solidarnosti sa Ukrajinom i podvukao neophodnost, kako se izrazio, transatlantskog jedinstva, što je, kako je naglasio, tema koja drži zajedno čitav svet.

Naveo je da su ukrajinske vlasti pokazale da veoma koordinirano deluju sa partnerima iz SAD i EU.

"Pokrenuli smo bolne reforme. Nemam sumnje da ćemo uspeti da donesemo mir, i da će reforme biti uspešne", naglasio je Porošenko.

Na pitanje o Agenciji za modernizaciju Ukrajine, koju finansira ukrajinski oligarh Dimitrij Firtaš, Porošenko je rekao da može da garantuje da nijedna agencija ne uživa nikakve privilegije delovanja na vladu.

"Pronašli smo efektivni oblik saradnje sa nevladinim organizacijama. Firtaš, mislim, da ima druge probleme o kojima bi trebalo da se brine, pre nego što se nama obrati sa savetima", poručio je Porošenko.

XS
SM
MD
LG