Dostupni linkovi

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo funkcionera Demokratske unije za integraciju


Makedonska policija uhapsila je A.K. (23) iz sela Velešta kraj Struge zbog sumnje da je ubio zamenika direktora makedonske Uprave javnih prihoda Argetima Asanija

Protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava za ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Argetim Asani, funkcioner Demokratske unije za integraciju (DUI) koja je deo vladajuće koalicije na republičkom nivou sa makedonskom VMRO DPMNE, ubijen je juče oko 13.15 sati ispred hotela "Drim" u Strugi, a napadač je u njega iz vozila u pokretu ispalio 14 metaka iz pištolja.

Argetim Asani je podlegao ranama na putu prema bolnici, a nakon izvršenog uviđaja na mestu ubistva policija je izvršila pretres u kući osumnjičenog za ubistvo A.K. u čijem su dvorištu pronašli "golf" struške registracije iz koga je pucano na Asanija, a u prtljažniku automobila pronađen je i pištolj sa ramom bez municije za koji se sumnja da je njime ubijen Asani.

Lokalni mediji na albanskom jeziku su javili da je Argetim Asani ubijen zbog krvne osvete.

Pre dva dana u Kumanovu ubijen je još jedan član DUI, Džemail Redžepi – bivši "komandant Šćiponja" rasformirane Oslobodilačke nacionalne armije (ONA), a za njegovo ubistvo osumnjičen je predsednik Demokratske unije za integraciju (DUI) u Kumanovu Bajram Limani, koji se sam predao policiji.

Mediji na albanskom jeziku su tada ocenili da je oružani incident u Kumanovu bio "obračun između bivšeg i sadašnjeg rukovodstva DUI" u tom gradu pošto je Redžepi bio kandidat za predsednika kumanovskog ogranka DUI.

XS
SM
MD
LG