Dostupni linkovi

Pelješac i dalje gori


Pelješac i dalje gori. Sinoć su se spojile dvije vatrene fronte i jaka bura nosila je plamen prema naselju Ponikve.

Vatra je već prošla prvi niz kuća kod zaseoka Paragovići, a ako se požar ne zaustavi, mogao bi doći do Stona - posljednje su poruke Stožera za spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije. Situacija se mijenja iz minute u minutu.

Novi požar izbio je tijekom noći na Kobašu ispod Stona. Na fronti Trstenik problem je kod Janjine, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović. 'Jučerašnji dan i protekla noć bili su pakleni. Stradala je samo jedna stara kuća, ali srce vas boli kad vidite kako gore loza i maslinici', dodao je Simović.

Požar na Korčuli danas će biti proglašen lokaliziranim, najavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Požar na Učkoj je pod kontrolom, gase ga dva kanadera, a na Braču, gdje je jučer izbilo nekoliko požara vatrogasci dobijaju bitku s vatrom. Na Ponikvama je tiijekom noći bilo vrlo dramatično i gasitelji su s građanima odradili lavovski posao. Na teren su upućene svježe snage, vatrogasci iz Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Međimurske Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Pelješac brani 400 vatrogasaca.

XS
SM
MD
LG