Dostupni linkovi

Užice: Novinar izboden, napadač uhapšen


Gradska kuća Užice
Gradska kuća Užice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su Dušana Gujaničića (37) iz Užica, koji je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Užicu, nasrnuo nožem i zadao teške telesne povrede novinaru nedeljnika "Užička nedelja" Milanu Đokiću.

Napadač je pokušao da pobegne, ali ga je odmah sustigla policija i on se trenutno nalazi u prostorijama Policijske uprave Užice, saopštio je MUP Srbije. O događaju je odmah obavešten zamenik višeg javnog tužioca u tom gradu.

Napad se dogodio u toku konferencije za novinare, kada je napadač nasrnuo na predstavnike Ekonomskog kokusa Narodne skupštine Srbije. Istraga je u toku, a jedan od očevidaca novinar regionalne radio stanice Radio Luna Ivan Lazić nam je ispričao:

“Ljudi iz Ekonomskog kokusa su davali izjave kada se pojavio čovek iza njihovih leđa i počeo da gura jednog od njih. Čovek iz Ekonomskog kokusa je pao na zemlju, napadač je počeo da ga udara i odjednom je izvadio nož i pokušao da ga ubode nožem. Napadač je mahao nožem na sve strane. Drugi čovek iz Ekonomskog kokusa ga je odgurnuo stativom od televizijske kamere, ali napadač je ispeo da zakači novinara Milana Đokića, a zatim je pobegao iz zgrade, uz povike ‘Jeste li videli, jeste li videli’."

Novinar Đokić je odmah prevežen u bolnicu i prema prvim informacijama nije životno ugrožen.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najooštrije je osudio napad na novinara užičkog nedeljnika.

On je poručio da je nasilje nad novinarima nedopustivo i da će se Ministarstvo unutrašnjih poslova zalagati za neometan i bezbedan rad svakog novinara.

XS
SM
MD
LG