Dostupni linkovi

Direktor BIA: Srbija je bezbijedna


Srbija je bezbijedna država, izjavio je danas direktor Bezbijednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Đorđević, navodeći da se evidentiraju određene grupe među migrantima koji prolaze kroz našu zemlju, a da do sada nije utvrđeno da su neka lica povezana sa ratištem u Siriji.

"Među migrantima se nalaze određene grupe lica koje mi evidentiramo i do sada nismo utvrdili lica koja su striktno vezana i povezana sa ratištem u Siriji", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare.

Đorđević je dodao da će, ukoliko se takve osobe pojave, nadležni reagovati na odgovarajući način, u skladu sa zakonima i principima koji se njeguju sa partnerima u vezi sa navedenom problematikom.

"Srbija je bezbijedna država i nije bilo nekih ekscesa u tom pravcu", naveo je Đorđević.

Govoreći o regionalnoj saradnji u oblasti bezbijednosti, on je naveo da je ta saradnja veoma dobra, da je razmjena informacija na zavidnom nivou i da čak postoje zajednički paneli i sesije, kao i direktne linije.

"Regionalana sardanja na nivou ex Jugoslavije po pitanju bezbijednosnog sektora je na zavidnom novou", rekao je Đorđević.

XS
SM
MD
LG