Dostupni linkovi

Zeav optužio Gruevskog za neuspjeh pregovora vlasti i opozicije


Pregovori su neuspjesni, jer Nikola Gruevski u kontinuitetu minira dogovor koji smo postigli 2 juna, izjavio je lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Zoran Zaev na danasnjoj pres konferenciji, javalja dopisnik RSE.

Imajuci u vidu da nije postignuta saglasnost o elemntarnim demokratskim vrednostima koji mogu obezbediti realizaciju slobodne volje gradjana, pregovori su neuspesni, istakao je on.

“Nisu mogući fer I demokratski izbori sa Gruevskim u vladi. Nastavićemo da intenzivno delujemo na sve načine, zakonske i demokratske, koji nam stoje na raspolaganju, do konačnog odlaska ovog režima” rekao je Zaev.

On je najavio da će nastaviti sa objavljivanjem takozvanih bombi, odnosno prisluškivanih telefonskih razgovora na kojima se, prema opoziciji, čuju kriminalne aktivnosti najviših vladinih zvaničnika.

Razgovori na kojima već nekoliko mjeseci učestvuju predsednici VMRO DPMNE Nikola Gruevski, Socijaldemokratskog saveza (SDSM) Zoran Zaev, Demokratske unije za integracije (DUI) Ali Ahmeti i Demokratske partije Albanaca (DPA) Menduh Tači, su “zapeli” na pitanju kakva će vlada organizovati prevremene parlamentarne izbore u aprilu iduće godine, koji su bili dogovoreni na sastanku odrzanom 2. juna u Skoplju, sa posrednistvom evrokomesara Johanesa Hana.

XS
SM
MD
LG