Dostupni linkovi

Vučić: Rezolucija o Srebrenici produbila razlike


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je britanska rezolucija o Srebrenici, suprotno argumentima te zemlje da cilja na pomirenje, samo produbila razlike i probudila teške emocije.

Ukoliko taj dokument bude usvojen pred Savetom bezbednosti, a Rusija ne stavi veto, Republika Srpska će znati da ima samo Srbiju, a naša zemlja da u teškim trenucima može da se osloni samo na sebe, ocenio je premijer za RTS.

Predsednik Vlade ističe da ne može da se predvidi ishod konsultacija između Velike Britanije i Ruske Federacije:

"Ako rezolucija ne bude izglasana, dobro je, a ako bude izglasana, dobro je, jer ćemo znati da Republika Srpska uvek i jedino može da se osloni na Srbiju i da i mi imamo mnogo prijatelja, ali da u teškim situacijama možemo samo na sebe da računamo, na svoj narod i ni na koga više", rekao je premijer.

U tom slučaju, kako kaže, znaćemo da moramo da radimo još više, još napornije da bismo bili snažniji, jači i da bismo mogli svoje interese u budućnosti da štitimo.

"Nije to stravična tragedija. To svakako nije dobra, laka i lepa vest, mogu i da objasnim zašto. Ali, u svakom slučaju, život se nastavlja, a mi gledamo da u tom životu budemo što uspešniji. Svaki naš uspeh, pogotovo u ekonomiji je velika pobeda i omogućavanje drugačijem pristupu u budućnosti", rekao je Vučić, preneo je javni servis.

XS
SM
MD
LG