Dostupni linkovi

Vučić: Nijedan prijedlog Rezolucije o Srebrenici za nas ne bi bio lak


Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas u Budimpešti da nov tekst Rezolucije o Srebrenici koji treba da usvoji Savjet bezbednosti Ujedinjenih nacija, ne može da se nazove pobedom Srbije.

"Nijedan tekst Rezolucije o Srebrenici za nas ne bi bio lak. Pažljivo ćemo proučiti prijedlog koji smo danas dobili i radićemo sve što je potrebno da zaštitimo naše interese", kazao je Vučić novinarima nakon polaganja vijenaca na spomenik na budimpeštanskom Trgu Heroja.

Premijer je dodao da je tehnički teško izvodljivo da delegacija Srbije ode 7. jula u Njujork uoči glasanja o Rezoluciji, jer 8. jula u Beograd dolazi njemačka kancelarka Angela Merkel.

Vlade Srbije i Mađarske danas su održale zajedničku sednicu u Budimpešti o saradnji u infrastrukturnim projektima i o pitanju ilegalnih migranata.

Premijeru Srbije, Aleksandru Vučiću uručena je danas nova, izmijenjena varijanta britanske rezolucije o Srebrenici, u koju su unijeti elementi ruske rezolucije, on je to potvrdio ali je rekao da nije imao vremena da je pročita.

XS
SM
MD
LG