Dostupni linkovi

Banja Luka: NSRS o „kupovini“ poslanika


Poslanici NSRS danas će prvo održati redovnu sjednicu, a potom i posebnu na kojoj će biti riječi o “kupovini” zastupnika prilikom izbora Vlade RS-a 18.12.2014.

U Banjoj Luci je za danas najavljen nastavak prošlog mjeseca prekinute četvrte redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, dok će 8. posebna sjednica, sazvana na zahtjev poslanika opozicije o navodnoj “kupovini“ poslanika, biti održana odmah nakon završetka redovnog zasjedanja.

Na dnevnom redu nastavka redovne sjednice su negativni revizorski izvještaji o radu Bolnice Istočno Sarajevo i preduzeća “Putevi RS“, u 2013. godini, zatim izvještaj Komisije za koncesije RS-a o radu u 2014. te izvještaj o realizaciji Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Za posebnu sjednicu predložena je samo jedna tačka dnevnog reda i to “Informacija o kupovini narodnih poslanika prilikom izbora Vlade RS-a 18.12.2014.”.

Prema odluci Kolegija entitetskog parlamenta, nakon završetka posebne sjednice, odmah će uslijediti i peta redovna sjednica parlamenta.

Pred poslanicima će se naći 24 tačke dnevnog reda, od čega se njih devet odnosi na prijedloge zakona.

XS
SM
MD
LG