Dostupni linkovi

Umrla slavna italijanska glumica Laura Antonelli


Slavna italijanska glumica Laura Antonelli, preminula je u 75. godini u svom domu u Ladispoliju nedaleko Rima od srčanog udara.

Antonelli je rođena kao Laura Antonaz u Puli, tada prijestolnici italijanske pokrajine Istre.

Prvo se pojavila u italijanskim reklamama za Coca Colu, a prvi film "Le sedicenni" snimila je 1965. godine nakon čega je slijedio njen američki debi "Dr. Goldfoot and the Girl Bombs" (1966.).

Uslijedile su i druge uloge, a prva istaknutija bila je ona u filmu "Malizia" 1973. godine.

Film "Malizia" donio joj je status seks ikone, a aktivno je snimala sve do 1991. U vrijeme dok je boravila u Parizu, gdje je snimila više filmova s francuskim rediteljima, živjela je sa Jean-Paulom Belmondom.

Sredinom 1991. policija ju je uhapsila zbog 36 grama kokaina koji je pronađen u njezinoj vili u Cerveteri.Osuđena je na tri godine i šest mjeseci zatvora, a film "Malizia 2000" podbacio je na kino blagajnama.Tužila je i producente filma a pravno natezanje okončalo se tek devet godina kasnije.

Nakon toga tužila Ministarstvo pravosuđa zbog šteta izazvane neučinkovitošću, a tek 2006. dobila odštetu od 108 hiljada eura.

U međuvremenu su i razboljela, i fizički i psihički, a prijatelji su medijima svojevremeno otkrili da preživljava s 510 eura penzije i od pomoći dobročinitelja.

XS
SM
MD
LG