Dostupni linkovi

Maradona će se kandidovati da naslijedi Blattera


Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Argentinac Diego Armando Maradona odlučio se kandidovati za novog predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), obznanio je urugvajski novinar i publicista te bliski Maradonin saradnik Victor Hugo Morales.

Morales je tu vijesti prenio na svom Twitter profilu napisavši da mu je Maradona rekao kako se planira kandidovati za predsjednika FIFA-e te ga ovlastio da tu vijest obznani javnosti.

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro bio je prvi koji je početkom juna predložio Maradoninu kandidaturu za sljedećeg predsjednika FIFA-a, a po svemu sudeći ta se ideja svidjela 54-godišnjem bivšem igraču i selektoru Argentine.

Za razliku do nekih drugih legendarnih fudbalera, Maradona je odavno počeo govoriti protiv Seppa Blattera.

Maradoninu kandidaturu bi moralo podržati najmanje pet nacionalnih saveza.

Za sada su svoju kandidaturu za novog predsjednika FIFA-a obznanili i čelnik Liberijskog fudbalskog saveza Musa Bility te još jedna fudbalska legenda, Brazilac Zico.

Blatterov protivkandidat na nedavnim izborima jordanski princ Ali nije se još odredio glede moguće kandidature, ali nije odbacio mogućnost da ponovo uđe u izbornu utrku, a mnogi očekuju da bi se u nju mogao uključiti i sadašnji predsjednik UEFA-e Michel Platini.

XS
SM
MD
LG