Dostupni linkovi

Pošta Crne Gore uvela elektronski prenos novca sa Srbijom


Pošta Crne Gore uvela je novu uslugu i omogućila brz, jednostavan i siguran elektronski prenos novca sa Srbijom.

U okviru usluge Međunarodni prenos novca, prijem i slanje novca mogući su u svim automatizovanim poštama na teritoriji Crne Gore i Srbije. Uplate do 19 sati dostupne su za isplatu u roku od 30 minuta u skladu sa radnim vremenima pošta u Crnoj Gori i Srbiji.

„Procedura slanja novca je krajnje jednostavna. Korisnik u pošti popunjava obrazac koji treba da sadrži ime, prezime i adresu primaoca i pošiljaoca i iznos koji šalje. Primalac je, prilikom preuzimanja novca, u obavezi da navede kontrolni broj uputnice, ime i prezime pošiljaoca, državu slanja i očekivani iznos u eurima“, navedeno je u saopštenju.

Novac će biti isplaćivan u eurima u Crnoj Gori, odnosno dinarima u Srbiji, u skladu za kupovnim deviznim kursom koji primjenjuje Pošta Srbije.

Maksimalni iznos koji je moguće poslati je hiljadu EUR.

Pošta je mogućnost elektronskog prenosa novca sa Srbijom ponudila posebno imajući u vidu potrebu unaprijeđenja otkupa poštanskih pošiljaka i elektronske trgovine.

Elektronski prenos novca će, kako je najavljeno, uskoro biti moguć i sa drugim poštanskim upravama regiona.

Pošta Crne Gore uslugu elektronskog prenosa novca sa Srbijom naplaćuje po tarifi 2,5 EUR plus dva odsto iznosa koji se šalje.

XS
SM
MD
LG