Dostupni linkovi

Pusić pozdravila Vučićevu izjavu o Srebrenici


Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić pohvalila je u subotu izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića o Srebrenici.

"Dobra izjava, dobar pristup. Pozdravljam taj stav", rekla je Vesna Pusić novinarima u Osijeku, upitana da prokomentariše izjavu premijera Srbije da je spreman da se pokloni žrtvama Srebrenice, preneli su hrvatski mediji.

Na pitanje o najavi mađarskog premijera Viktora Orbana o podizanju zida na granici sa Srbijom da bi se sprečio prelazak ilegalnih migranata u Mađarsku, ona je ocenila da smatra da to nije rešenje i da je "svaki zid zatvor za onoga koji ga gradi".

"Užasavam se zida ili ograde jer to, umesto da rešava problem, samo ga preliva na drugu stranu granice", navela je Pusićeva i dodala da je važno da bude pronađeno prihvatljivo evropsko rešenje.

Ona je podsetila da Hrvatska na nivou EU učestvuje u raspravama da se svi troškovi solidarno podnesu na sve države članice. Prema njenim rečima, Hrvatska je donekle spemna da prihvati izbeglice i azilante, ali i Evropa kao celina mora da pokaže solidarnost.

Vesna Pusić u Osijeku je učestvovala na stranačkom skupu Hrvatske narodne stranke čija je predsednica.

XS
SM
MD
LG