Dostupni linkovi

Meksiko: Desetoro mrtvih u pucnjavi kod Montereja


Deset osoba ubijeno je sinoć u pucnjavi u skladištu piva kod Montereja na severu Meksika, saopštile su danas vlasti te zemlje. ; Više naoružanih ljudi iz dva automobila otvorilo je sinoć vatru na osobe koje su se nalazile u skladištu u gradu Garsija, preciziralo je lokalno tužilaštvo.

Policija pretpostavlja da se verovatno radi o obračunu dve kriminalne grupe, a na licu mesta pronađeno je sedam kilograma marihuane.

Bivši članovi kartela Zetas koristili su to mesto za organizovanje krijumčarenja droge, naveo je jedan neimenovani izvor iz policije. ; Garsija je uporište novog guvernera države Nuevo Leon, Haime Rodrigeza. Rodrigez je izabran za prvog nezavisnog guvernera u istoriji Meksika na lokalnim izborima 7. juna, zahvaljujući popularnosti koju je pridobio borbom protiv kartela Zetas.

Lider kartela Omar Trevino uhapšen je u martu u Montereju. Njegova kriminalna grupa smatra se krivom za izazivanje požara 2010. u kasinu u tom gradu, u kojem su umrle 52 osobe.

Ova meksička država, smeštena uz granicu sa SAD, poprište je sukoba između kartela za kontrolu puteva za krijumčarenje droge.

XS
SM
MD
LG