Dostupni linkovi

Vučić: Spreman sam otići u Srebrenicu


Predlozi rezolucija koje su došle sa strane nisu donijele pomirenje, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić i dodao da Srbija neće da glasati za nju u Savjetu bezbednosti.

Biću spreman da odam počast muslimanskim i srebreničkim žrtvama, rekao je Vučić. "Ja ću tamo doći bez obzira na sve rizike" dodao je.

U Srebrenici se dogodio jeziv zločlin i Srbi kao stradalni narod, koji je najviše stradao i - da bi pokazao svoju veličinu mora nedvosmisleno da pokaže da poštuje tuđu patnju i tuđu bol. To što ćemo da veličamo svoje žrtve, a da nipodaštavamo tuđe žrtve, nikuda nas neće dovesti", kaže Vučić.

Hoćemo li da se prebrojavamo sa Bošnjacima pa da ponovo ulazimo u ratove, zapitao je Vučić.

"Upravo zato mi Srbi nećemo da krijemo prezir i nećemo prestati da se borimo protiv onih koji su okaljali obraz srpskom rodu, koji su učestvovali u tom zločinu", rekao je on, navodeći da je 12 ljudi uhapšeno i da se se sa procesuiranjima s tim u vezi nastavlja.

Predlozi rezolucija koji su došli sa strane nisu doneli pomirenje, rekao je Vučić i dodao da Srbija neće glasati u Savjetu bezbednosti za nju.

"Pozivam Bošnjake, nije sudbina Aleksandra Vučića, Nasera Orića važna, važna je sudbina naroda... Moramo da živimo drugačije živote da bismo bili normalni", dodao je navodeći da treba da prestanemo da veličamo heroje koje smo sami stvorili.

XS
SM
MD
LG