Dostupni linkovi

Broj poginulih na rijeci Jangce dostigao do sada 331


Broj poginulih u potonuću velikog broda "Istočna zvijezda" u rijeku Jangce, porastao je na 331, objavio je danas "Narodni dnevnik", ali se strahuje da bi broj žrtava mogao biti veći jer je do sada pronađeno samo 14 preživjelih.

Brod na kome je bilo 456 putnika i članova posade potonuo je tokom popularne turističke plovidbe iz Nanđinga ka Čongkingu, na jugozapadu Kine.

Uzrok potonuća još nije poznat. Kapetan i glavni inženjer, koji su uhapšeni i policija ih je ispitala, navode da ih je zahvatio ciklon i da su potonuli za manje od minut.

Nezadovoljstvo među porodicama žrtava raste kako zbog nedostatka informacija tako i zbog činjenice da su među preževjelima članovi posade.

Nekoliko nezadovoljnih ljudi protestovalo je tražeći od vlasti da objave imena preživjelih i poginulih, te objašnjenja kako su članovi posade imali pojaseve za spasavanje i zbog čega nije izdato upozorenje.

Ovo bi mogla da bude najveća nesreća ovog tipa u Kini u posljednjih 70 godina. Kineski mediji navode da je ovo najveći brodolom na rijeci Jangce. Od eksplozije koja se dogodila 1948. godine na broda Kijangja na rijeci Huangpu poginulo je više od 1.000 ljudi.

XS
SM
MD
LG