Dostupni linkovi

Kina: Iz prevrnutog broda izvučeno 18 tela, spašeno 14 ljudi


Više od 400 ljudi i dalje je zarobljeno u brodu koji se prevrnuo pre 36 sati u reci Jangce u kineskoj pokrajini Hubej, 14 osoba je spašeno, a do sada je izvučeno 18 tela, javila je državna televizija CCTV.

Brod "Istern star" na četiri nivoa je u ponedeljak veče plovio uzvodno od grada Nanđing na istoku Kine ka Čungćingu na jugozapadu. Prevrnuo se u provinciji Hubej, gde je duvao olujni vetar brzine do 130 kilometara na sat.

Kineski mediji pišu da se brod prevrnuo za dva minuta, a da ga je zatim voda nosila još oko tri kilometara pre nego što se zaustavio blizu obale, gde jake struje i vetar otežavaju spasilačke napore.

Prema prvim medijskim izveštajima, na brodu je bilo 458 ljudi, ali CCTV danas piše da je bilo 456 osoba - 405 putnika, 46 članova posade i pet radnika turističke agecije. Većina kineskih putnika su starosti između 50 i 80 godina.

Neki od putnika su uspeli da doplivaju do obale, a spasioci su u utorak spasili tri osobe. Među preživelima su i kapetan i glavni inženjer, koji se nalaze u policijskom pritvoru.

XS
SM
MD
LG