Dostupni linkovi

Vućić u SAD razgovarao sa investitorima


Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija, a nakon toga je izrazio zadovoljstvo istakavši da njihova zainteresovanost za ulaganja u Srbiji znači brži proces evrointegracija i širu političku podršku SAD Srbiji.

Predstavnici Dženeral Ilektrika su premijeru preneli da je ta kompanija otvorena za nove investicije u Srbiji, dok je odpredstavnika kompanije Friport MekoMoran premijer zatražio, između ostalog, pomoć u pronalaženju strateškog partnera za RTB Bor.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, sa predstavnicima kompanije Dženeral Ilektrik premijer je razgovarao o saradnji u oblasti energetike, zdravstva, transporta i avioindustrije.

Vučić je, kako se navodi, naglasio da je Srbija sprovela sve zakonske reforme kako bi stranim investitorima omogućila bržu i lakšu realizaciju investicija.

On je sagovornike obavestio i o ekonomskim reformama koje je realizovala vlada Srbije, što našu zemlju čini ekonomski stabilnom i bezbednom za strane investicije.

Vučić je istakao da je Srbija spremna da američkim kompanijama obezbedi najbolje uslove poslovanja u regionu zapadnog Balkana i podršku srpske Vlade.

Potpredsjednik General electrica Karan Batia, zadužen za međunarodne odnose, izjavio je da je ova kompanija otvorena za nove investicije u Srbiji, za razmjenu dobre prakse i za otvaranje većeg broja radnih mjesta.

Premijer je naglasio važnost saradnje sa Vladom Srbije na dva projekta iz oblasti obnovljivih izvora energije, izgradnji vetroparkova u Dolovu i Kovačici.

"General electric u Srbiji 11. juna organizuje "Sourcing day", u saradnji sa Privrednom komorom i Skupštinom Srbije, gdje će ispitati mogućnost pokretanja proizvodnje u Srbiji i angažovanje srpskih proizvođača u lancu General electric kompanija", istakao je Batia.

Vučić je rekao se sa tom kompanijom razgovaralo i o opremanju velikih zdravstevnih centara, prije svega u Beogradu i Nišu, kao i izgradnji gasnih interkonektora "kada budemo znali odakle ćemo uzimati gas".

Predsjednik Vlade Srbije razgvarao je i sa još niz predstavnika američkih kompanija.

Tokom popodneva po lokalnom vremenu planiran je i susret premijera Vučića sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD, navedeno je u saopštenju.

Vučić je juče, 1.juna, doputovao u višednevnu posjetu SAD, na poziv američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena.

XS
SM
MD
LG