Dostupni linkovi

Dačić: OEBS spreman da pomogne Gruziji


Predsjedavajući OEBS-a Ivica Dačić izjavio je nakon sastanka sa državnim vrhom Gruzije da OEBS želi da pomogne da se sve posljedice konflikta u toj zemlji iz 2008. godine prevaziđu i naglasio da se rješenje može naći bez zadiranja u statusna pitanja.

Dačić, koji se u Tbilisiju u odvojenim susretima sastao sa predsjednikom Gruzije Georgijem Margvelvašvilijem, premijerom Iraklijem Garibašvilijem, predsjednikom Parlamenta Davidom Usupašvilijem i ministricom vanjskih poslova Tamarom Berukašvili, istakao je da mu je veoma drago što Srbija, kao predsjedavajuća OEBS-a, nastoji da odigra konstruktivnu ulogu u toj zemlji.

"Spreman sam da kao predsedavajući OEBS-a pomognem da dođe do dogovora i napretka u razgovorima kako bi se pronašla rješenja za pitanja od humanitarnog karaktera, pitanja nestalih i izbjeglih lica i slobode kretanja", rekao je Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova Srbije.

On je ocijenio da je rješenja moguće pronaći bez zadiranja u statusna pitanja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić se kao ministar spoljnih poslova Srbije zahvalio gruzijskom rukovodstvu na principjelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i naglasio da Beograd podržava teritorijalni integritet i suverenitet Gruzije.

XS
SM
MD
LG