Dostupni linkovi

Vijeće ministara BiH danas o izmjenama Krivičnog zakona


Izmjene Krivičnog zakona vjerovatno će obilježiti današnju sjednicu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Ukoliko BiH na vrijeme ne promijeni problematične tačke ovog zakona, zemlji prijeti stavljanje na tzv. “sivu listu” Moneyvalla.

Evropa strahuje da bi, zbog neodgovarajućih zakona, BiH mogla postati zemlja u kojoj mnogo lakše, nego u zemljama gdje su zakoni prilagođeni visokim standardima, djeluju teroristične organizacije.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Informacija o obavezama BiH po stupanju na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropskih zajednica i njihovih država članica, s jedne strane, i BiH, s druge strane, u skladu s glavom X – Institucionalne, opće i završne odredbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Vijeće ministara na dnevnom redu danas ima i Odluku o izmjeni Оdluke o odobravanju Projekta rekonstrukcije objekta u ulici Maršala Tita 9-a za smještaj institucija BiH, koji će biti uvršten u Рrogram višegodišnjih kapitalnih ulaganja.

XS
SM
MD
LG