Dostupni linkovi

U Vršcu počinje digitalizacija u Srbiji


U Srbiji danas počinje najveći projekat u istoriji emitovanja televizije - digitalizacija, jer će u Vršcu biti sprovedeno prvo konačno isključenje analognog signala.

"Najvećim projektom u istoriji emitovanja televizije, omogućeno je pokretanje digitalnog signala, koji će od danas biti dostupan građanima Vršca i okoline", saopštilo je JP "Emisiona tehnika i veze".

Prvo isključenje analognog signala i zvaničan prelazak na digitalni sistem zakazani su u emisiona stanica Vršački breg u Vršcu, navodi se u saopštenju.

Po završetku procesa digitalizacije, digitalni signal biće obezbeđen za 95 odsto teritorije Srbije, što je propisano Ženevskom konvencijom.

Prelaskom sa emitovanja putem analognog na digitalni signal, građanima Srbije biće omogućene mnoge pogodnosti, kao što su mogućnost gledanja telelevizije bez smetnji u slici i tonu.

Uz mogućnost gledanja dvadesetak različitih programa na jednom kanalu, biće im omogućenja opcija "odloženog gledanja" emisija, filmova...kao i mnoge druge mogućnosti.

Ranije je najavljeno da će digitalizacija u Srbiji biti završena do 17. juna - do 18. maja će cela Vojvodina biti digitalna, a od 25. maja veliki predajnik Avala emitovaće isključivo digitalni signal.

XS
SM
MD
LG