Dostupni linkovi

Zahtevi da se poveća bezbednost na mostu na Ibru


Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović i ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Ljubomir Marić zatražili su danas da albanski politički lideri javno osude napad na srpskog mladića kod glavnog mosta na Ibru u severnom delu Mitrovice.

Stojanović i Marić saopštili su da najoštrije osuđuju ranjavanje mladića i zatražili pronalaženje počinilaca i povećanje obezbeđenja na mostu na Ibru, kao i dodatnu opreznost po pitanju bezbednosti pred pravoslavni Uskrs u nedelju, 12. aprila.

U saopštenju se navodi da su se Stojanović i Marić danas sastali sa predstavnicima institucija odgovorinih za očuvanje bezbednosti na Kosovu.

"Ovakvi incidenti ne doprinose naporima kojima bi trebalo svi da težimo a to je poboljšanje života svih građana na Kosovu. Ranjavanje mladića srpske nacionalnosti je dokaz da je u pitanju etnički motivisan napad i od nadležnih bezbednosnih struktura zahtevamo da hitno pronađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde a albanske političke lidere da javno osude ovaj napad", navodi se u
zajedničkoj izjavi Stojanovića i Marića.

Zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti izjavio je danas da su tri policajca, koji su sinoć bili na dužnostikada je sedamnaestogodišnji S.N. izboden nožem u severnoj Mitrovici, suspendovana sa posla.

Incident se dogodio na desetak metara od patrole Kosovske policije koja nije reagovala.

Napadači su, prema rečima očevidaca, nakom incidenta pobegli preko mosta u južni deo Mitrovice koja je nastanjena albanskim stanovništvom.

XS
SM
MD
LG