Dostupni linkovi

Vučić: EU stidljivo o Rami


Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dobro što je EU reagovala na izjavu premijera Albanije Edija Rama, iako je to, kako je naveo, EU "stidljivo uradila".

On je naveo da će Srbija nastaviti miroljubivu politiku, ali da ne može da na stotine izjava takvog sadržaja ćuti.

"Krajnje je vreme da se prestane sa prekrajanjem granica na Balkanu. Zato sam reagovao i rekao da je zaista krajnje vreme da se prestane sa prekrajanjem granica, da se prestane sa nečim što će da ugrozi i stabilnost i mir na Balkanu. Dobro je, iako je to stidljivo EU uradila, da su na bilo koji način reagovali", rekao je Vučić.

On je naveo da ne treba smetnuti sa uma da je i on imao pitanje šta bi bilo da je neko nacrtao na kući njegovog oca mapu velike Srbije ili nešto slično i šta bi u tom slučaju radili njemu, Srbiji.

Kako je rekao, na takvu vrstu dvostrukih standarda ili drugačijeg odnosa onda gledate da reagujete mirno, strpljivo i trpeljivo i dodao da je dobro da smo dočekali pa makar i stidljivu reakciju EU po tom pitanju.

"Mi ćemo i dalje tražiti dobre odnose sa Albanijom i insistiraćemo na tome, ali ćemo im u svakom trenutku jasno staviti do znanja šta je to što može, a šta je to što ne može da prođe na Balkanu" naglasio je Vučić.

Izjave premijera Albanije Edija Rame o ujedinjenju su neprihvatljive provokacije i nisu u skladu sa politikom saradnje u regionu, saopštila je portparolka Evropke komisije Maja Kocijančič.

XS
SM
MD
LG