Dostupni linkovi

Gotovina teško doživeo uvrede Vulina


Ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović izjavio je da je hrvatski general Ante Gotovina teško doživeo oštar napad ministra iz srpske vlade.

"Teško je doživeo, to znam", rekao je Kotromanović za Novu TV, upitan da kao prijatelj Ante Gotovine kaže kako je Gotovina doživeo oštar napad iz redova srpske vlade.

Ministar rada Srbije Aleksandar Vulin nedavno je oštro napao hrvatskog premijera Zorana Milanovića, a Antu Gotovinu nazvao "ustaškim generalom". Istog dana je haški optuženik Vojislav Šešelj u Beogradu zapalio hrvatsku zastavu.

"Hrvatska je ponudila ruku saradnje Srbiji i mi smo tu korektni. Citiraću Antu Gotovinu: 'Rat je prošlost, okrenimo se budućnosti'. Mi smo se okrenuli budućnosti i ja znam da taj čovek nije anđeo, ali on je veliki zapovednik", rekao je Kotromanović.

On je poručio i da Hrvatska neće dozvoliti da je vređaju i podsetio da je Hrvatska članica EU i NATO.

Hrvatski ministar odbrane potvrdio je da se premijer Zoran Milanović i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović slažu da se ove godine, 5. avgusta, godišnjica vojno-policijske akcije Oluja obeleži u Kninu i u Zagrebu, gde je planirana vojna parada.

XS
SM
MD
LG