Dostupni linkovi

Južna Morava raste u naredna 24 sata


Vodostaj Južne Morave od Leskovca do Aleksinca u naredna 24 sata kretaće se između granica redovne i vanredne odbrane od poplava.

Osim toga, Zapadna Morava će dostići granicu redovne odbrane, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) Srbije.

"Vodostaj Južne Morave i njenih pritoka, pogotovo reka Veternica, Jablanica i Pusta, od Leskovca do Aleksinca u naredna 24 sata kretaće se između granica redovne i vanredne odbrane od poplava", rekao je za agenciju Beta hidrolog RHMZ Dejan Vladiković.

Kako je naveo, Zapadna Morava dostići će narednih dana granicu redovne odbrane od poplava, dok na Kolubari i pritokama neće biti dostignuta granica redovne odbrane.

Zapadna Morava se izlila u svom priobalju u poslednjih 12 sati i ponovo je poplavljen i zatvoren sa saobraćaj put Grdica – Oplanići.

Govoreći o otapanju snijega koji se očekuje u Srbiji narednih dana, Vladiković je istakao da to neće izazvati dodatne probleme.

"U narednim danima očekuje se otapanje snega zbog porasta temperatura, ali ne očekujemo dodatne probleme, eventualno sporije opadanje vodostaja pojedinih rijeka", kazao je Vladiković koji je i koordinator hidrometeorološkog sistema rane najave i upozorenja RHMZ.

Vodostaj Tise ima tendenciju manjeg porasta naredna dva dana, dok je vodostaj Save u opadanju sa tendencijom stagnacije naredna četiri dana.

Vodostaj Velike Morave je u opadanju, ali se očekuje porast.

Hidrološko upozorenje je za danas i sjutra, 7. april, a trenutno nema meteorološkog i agrometeorološkog upozorenja.

XS
SM
MD
LG