Dostupni linkovi

Četiri vojnika ubijena na istoku Ukrajine


Četiri ukrajinska vojnika ubijena su na istoku Ukrajine gde se skoro svakodnevno događaju okršaji uprkos primirju koje je stupilo na snagu sredinom februara, saopštila je policija u regionu Luganska.

"Separatisti su ispalili antitenkovsku raketu u trenutku kada je preko jednog mosta prelazilo vozilo sa vojnicima, u Čačastiji, mestu pod kontrolom ukrajinske vlade koje se nalazi na oko 15 kilomeatara od separatističkog uporišta Luganska“, navela je policija, odana kijevskim vlastima.

U napadu, koji se dogodio oko 10 sati po lokalnom vremenu, ubijeno je četvoro pripadnika 92. brigade ukrajinske vojske, dodala je policija u saopštenju.

Portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko u subotu je objavio da su tri ukrajinska vojnika ubijena u poslednja 24 časa u eksploziji mine kod Avdivke, grada pod kontrolom vladinih snaga koji se nalazi blizu ruševina aerodroma u Donjecku, u rukama separatista od januara.

Novo primirje na istoku Ukrajine stupilo je na snagu 15. februara, posle potpisivanja sporazuma Minsk Dva, 12. februara, uz posredovanje francuskog predsednika Fransoa Olanda i nemačke kancelarke Angele Merkel i u prisustvu ruskog predsednika Vladimira Putina.

U sukobu na istoku Ukrajine poginulo je preko 6.000 ljudi u skoro godinu dana.

XS
SM
MD
LG