Dostupni linkovi

Rama i Tači u Crnoj Gori


Albanski premijer Edi Rama i vicepremijer i šef diplomatije Kosova Hašim Tači su proglašeni za počasne građane Ulcinja.

Tokom današnje svečane sjednice Skupštine opštine, priznanje Rami i Tačiju je uručio gradonačelnik Ulcinja Fatmir Djeka koji je, donoseći ovu odluku, rekao da su albanski premijer i kosovski vicepremijer doprinjeli svestranim odnosima Crne Gore i njihovih država, regionalnoj saradnji i poboljšanju pozicije Albanaca u Crnoj Gori.

Rama i Tači su, posebno istakavši dobe odnose koje njihove države imaju sa Crnom Gorom, izjavili da im je čast što su počasni građani Ulcinja.

Prema informacijama sajta ulcinj-info, albanski premijer Edi Rama je rekao da Albanci u novim prilikama na Balkanu moraju biti dobar primjer drugima, a da prošlost treba da bude pouka za sve.

Vicepremijer Hašim Tači se zahvalio: "Hvala što ste nam bili prijatelj kada nam je najviše trebalo, 1998. i 1999. godine, kada je stotine hiljada izbjeglica došlo ovdje".

Svečanoj sjednici su prisustvovali i predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, članovi diplomatskog kora, predstavnici drugih opština i članovi parlamenta.

Povodom proglašenja premijera Albanije Edija Rame i vicepremijera Kosova, Hašima Tačija, nekoliko stotina građana okupiljenih ispred zgrade opštine Ulcinj je poželjelo dobrodošlicu gostima, a čestitke povodom Dana Opštine, lokalnoj samoupravi su uputili i predsjednici Skupštine i Vlade: Ranko Krivokapić i Milo Đukanović.

Prethodno su, zbog odluke gradonačelnika Ulcinja da se Rami i Tačiju dodijeli priznanje, negodovali predstavnici prosrpskog dijela opozicije, ali reakcije nijesu bile burne kao uoči i tokom nedavne posjete Hašima Tačija zvaničnoj Podgorici.

XS
SM
MD
LG