Dostupni linkovi

Selaković o padu helikoptera: Javnost da veruje institucijama


Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je povodom objavljivanja izveštaja o padu vojnog helikoptera da javnost treba da ima poverenje u institucije države. U padu vojnog helikoptera 13. marta poginulo je sedam osoba.

"Još jednom pozivam na strpljenje. Treba da imamo poverenje u institucije, a Tužilaštvo jeste takva institucija", rekao je Selaković za RTS.

On je naveo da ne zna da li će posle objavljivanja izveštaja, najavljenog za danas, biti poznati svi detalji te nesreće, navodeći da to zna samo tužilac.

"Tužilac je dobio prilično obiman izveštaj, on sadrži preko 500 strana. Videćemo. Bilo je potrebno da se taj izveštaj obradi", kazao je Selaković.

Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će najkasnije danas obavestiti javnost o izveštaju vojne stručne komisije o padu vojnog helikoptera 13. marta, kada je poginulo sedam osoba.

Taj izveštaj dostavljen je 31. marta Tužilaštvu, koje je tada saopštilo da će izveštaj biti analiziran i da će o njemu javnost biti obaveštena najkasnije danas.

Stručnu Komisiju za osnovno ispitivanje udesa vojnog helikoptera formirao je komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

XS
SM
MD
LG