Dostupni linkovi

BIH: Sutkinja Azra Miletić puštena iz pritvora uz mjere zabrane


Sud Bosne i Hercegovine je juče (23.marta ) donio rješenje kojim se osumnjičenima sutkinji Azri Miletić i Rami Brkiću ukida pritvor i određuju mjere zabrane.

Suspendovana sutkinja Azra Miletić uhapšena je zbog primanja mita u okviru policijske akcije Čekić, a sada joj je izrečena mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta uz obavezu povremenog javljanja državnom organu dva puta sedmično.

Ista mjera izrečena je i Rami Brkiću.

Osumnjičenima u ovom predmetu je izrečena i zabrana sastajanja sa određenim osobama:zabrana sastajanja sa saslušanim svjedocima te kontaktiranje sa svjedocima koje Tužilaštvo planira saslušati, kao i pribiližavanje svjedocima na udaljenosti od 100 metara, zabrana telefonske komunikacije osumnjičene Miletić, neposredno ili preko posrednika, sa uposlenicima Suda BiH i Tužilaštva BiH, osim kontakata koje ostvaruje sa Tužilaštvom BiH vezano za službene radnje ovog istražnog postupka.

Azra Miletić, Senad Šabić i Ramo Brkić osumnjičeni su za krivično djelo davanje dara ili drugih oblika koristi, a Miletić i za kršenje zakona o sudijama i
primanje dara.

U okviru iste policijske akcije uhapšen je i Senad Šabić kojeg se sumnjičilo da je također dao mito sutkinji Miletić. Tokom istrage se navodno čulo da je sutkinja trebala primiti mito od 100.000 KM, a kako bi Brkiću i Šabiću izrekla što manju kaznu kao predsjedavajuća vijeća Apelacionog odjeljenja Suda BiH pred kojim se protiv dvojice optuženih vodio ponovljeni sudski postupak.

XS
SM
MD
LG