Dostupni linkovi

Ruski poslanici upozoravaju SAD da ne naoružavaju Ukrajinu


Ruski poslanici koji zastupaju pozicije Kremlja, saopštili su da parlament te zemlje ponovo treba formalno da ovlasti Vladimira Putina da pošalje trupe u Ukrajinu ukoliko SAD pošalju vojnu oružanu pomoć Kijevu.

Ova vijest stiže dan nakon što je Predstavnički dom SAD odobrio rezoluciju, kojom se na američkog predsjednika Baracka Obamu apeluje da pošalje oružje Ukrajini, da bi se branila od ruske "agresije".

Poslanik partije Samo Rusija, Mihail Jemeljanov rekao je u državnoj Dumi, donjem domu parlamenta, da ukoliko " SAD zaista započnu sa isporukama oružja Ukrajini, mi treba otvoreno da podržimo milicije sa oružjem, i ponovo formalno ovlastimo predsjednika da pošalje trupe na ukrajinsku teritoriju".

Franc Klintcevič iz vladajuće Jedinstvene Rusije, rekao je da bi slanje oružja iz SAD u Ukrajinu "u sekundi" uništilo krhki sporazum o primirju koji je na snazi.

Ruski parlament je formalno Vladimira Putina ovalstio da može poslati trupe u Ukrajinu marta 2014., a ta odluka je nakndno povučena, dok Rusija neprekidno odbacuje tvrdnje Zapada i Kijeva da su njene snage učestvovale u sukobima na istoku Ukrajine, u kojima je od aprila 2014., poginulo više od 6000 ljudi.

Kijev i Nato neprekidno ponavljaju da raspolažu dokazima da su ruske trupe umiješane u sukob u Ukrajini.

XS
SM
MD
LG