Dostupni linkovi

MUP Srbije: Djevojčica je bila oteta radi prodaje


Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da se sumnja da je otmica dvogodišnje djevojčice dio organizovane trgovine ljudima i da je dijete oteto da bi bilo prodato.

Stefanović je rekao da se istraga razvija, da postoji više operativnih radnih verzija na kojima se radi, da se sumnja da su otmičari dio organizovanog lanca trgovine ljudima i zahvalio na saradnji francuskim kolegama.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je za Pink da se narednih dana očekuje saznanje da li je dijete bilo ciljano oteto.

Stefanović je istakao da su otmičari 12. marta ušli u zemlju, proveli najveći dio dana i prespavali u Pančevu, i poslije toga se uputili u Beograd i 13. marta izvršili otmicu.

Stefanović je ukazao da ima puno nelogičnosti u njihovim izjavama i da su imali rezervne rumunske tablice koje su ukradene u Rumuniji i koje su bile na vozilu kada je dijete oteto.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da se policija trudi da pojača preventivne mjere i da Srbija nije zemlja visokog rizika, ali da bi ljudi djecu, pogotovu malu, trebalo da drže na oku.

Dvogodišnja devojčica oteta je 13. marta oko 13 sati u beogradskom naselju Braća Jerković. Pronađena je nakon dva sata policijske potere, a otmičari su uhvaćeni.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je 15. marta sudu da odredi pritvor po svim osnovima za troje francuskih državljana osumnjičenih da su u petak 13. marta oteli maljoletnu M.P.

XS
SM
MD
LG