Dostupni linkovi

Srbija: SRS traži vanredne izbore


Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj rekao je u petak uveče u Novom Sadu da je SRS krenula u akciju da iznudi vanredne parlamentarne izbore u Srbiji u toku ove godine.

Šešelj je rekao da je cilj vanrednih parlementarnih izbora u Srbiji rušenje Vlade Srbije, "čiji premijer Aleksandar Vučić i njeni članovi vlast temelje na svakodnevnom obmanjivanju naroda", a najnovija obmana je posao vezan za prodaju smederevske željezare "Sartid" američkom "Esmarku".

On je rekao da u Vojvodini odmah moraju biti raspisani vanredni parlamentarni izbori, jer je vlast pokrajinskog premijera Bojana Pajtića i njegove Demokratske sgranke, prema njegovim riječima, nelegalna i nelegitimna.

Lider radikala je ocijenio da Srbija nema šta da traži u EU, čija su većina članica "tradicionalni srpski neprijatelji koji Srbiji ne žele ništa dobro, osim da je dovedu na prosjački štap, a većinu njenih građana na prag opstanka".

"Temelj radikalske ekonomske politike, kad osvojimo vlast, će biti oslanjanje na vlastite snage, dizanje iz pepela gotovo uništene industrijske proizvodnje i dizanje s kolena ojađenog srpskog seljaka", naveo je Šešelj na skupu SRS-a u novosadskom "Spensu".

XS
SM
MD
LG