Dostupni linkovi

B92 zbog bezbjednosti Brankice Stanković odlaže "Reporter"


TV B92 je u dogovoru sa urednicom redakcije Insajder Brankicom Stanković odlučila da do daljeg odloži emitovanje emisije "Reporter".

Odluka je donijeta iako je nova emisija "Reporter", koja je emitovana prošlog ponedjeljka, postigla dobar rejting i izazvala brojne reakcije.

"Za TV B92 najvažnija je bezbjednost naših novinara i u ovom trenutku jedino racionalno rešenje jeste da odlaganjem emisije bar na neki način zaštitimo novinare redakcije Insajder".

Urednica te emisije Brankica Stanković već godinama ima policijsko obezbjeđenje, a ismijavanje cijele situacije u kojoj se nalazi dodatno je ugrozilo njenu ali i bezbjednost novinara iz njenog tima.

"Unaprijed svjesni da će ova odluka izazvati različita tumačenja ističemo da redakcija Insajdera ostaje sastavni dio B92 i da će kao i do sada imati svu podršku uredništva kuće u kojoj su zaposleni".

Odlaganje emitovanja emisije "Reporter" na TV B92 zbog prijetnji novinarima još je jedan žalostan pokazatelj ugroženosti novinarskih sloboda i stvarnog stanja na medijskoj sceni Srbije, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

NUNS tim povodom poziva vlasti da preduzmu ozbiljne mjere kako bi se novinarima osiguralo da bez pritisaka i prijetnji rade svoj posao.

XS
SM
MD
LG