Dostupni linkovi

EPS: Neprohodni putevi otežavaju rad montera


Snabdevanje strujom u mestima pogođenim velikim snežnim padavinama i jakim vetrom se stabilizuje, a problema ima u brdsko-planinskim područjima gde zbog neprohodnih puteva monterske ekipe ne mogu da priđu dalekovodima i trafostanicama, saopštio je u nedelju iz Elektroprivrede Srbije (EPS).

"Danas popodne (8. mart) električnu energiju na celoj teritoriji Srbije nije imalo oko 13.000 kupaca, što je 0,2 odsto u odnosu na ukupan broj od 3,5 miliona kupaca. Monterske ekipe su danonoćno na terenu i čine sve kako bi se u što kraćem roku otklonili kvarovi", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je situacija stabilnija nego prethodnih dana, a da problemi sa napajanjem postoje samo u planinskim mestima gde se zbog otežane prohodnosti ne može prići.

"Monterima ovog privrednog društva pomažu ekipe iz drugih delova Elektroprivrede Srbije i na terenu je 175 ekipa, a i na području Jugoistoka na terenu su sve ekipe koje ulažu velike napore da se probiju kroz zavejane puteve i reše kvarove", saopštio je EPS.

XS
SM
MD
LG