Dostupni linkovi

Vukčević: Do sad nije bilo dokaza protiv Stojanovića


Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je u četvrtak da i Tužilastvo za ratne zločine Srbije tretira zločin u Mejama, kod Đakovice i u tom smislu ima određena saznanja o događaju i eventualnim počiniocima i da se Momir Stojanović do sada nije pojavio kao potencijalni počinilac krivičnog dela ratnih zločina

Vukčević je u intervjuu beogradskim medijima rekao da ne zna šta od dokaza poseduju kolege iz Euleksa i da ne zna na osnovu čega su mnoge ljude stavili na crvene poternice.

"Zašto je to urađeno baš sada, a ne ranije, pitanja su koja zadiru u domen politike, a ne pravosuđa", ocenio je Vukčević.

Na pitanje da li je poslednje istupe predsednika Srbije Tomislava Nikolića protiv njega shvatio kao pretnju, Vukčević je rekao da "nema sukoba, bar ne s moje strane", dodajući da "njegove izjave ne želim da komentarišem, pošto poštujem instituciju predsednika, ma ko to bio".

Na pitanje da li Tužilaštvo istražuje navode optužbi Fonda za humanitarno pravo protiv načelnika Generalštaba generala Ljubiše Dikovića, Vukčević kaže da Tužilastvo proverava navode svake krivične prijave koja im dospe.

"Upravo smo tako radili i po prijemu prve prijave 2009, i nakon provera ustanovili da nema dokaza da je general Diković učinio ono što mu se u toj prijavi stavlja na teret", kaže Vukčević.

XS
SM
MD
LG