Dostupni linkovi

EK: Junker nije davao izjave o podgoričkom KAP-u


Evropska komsija je demantovala danas informaciju da je predsjednik EK Žan Klod Junker upozorio je Crnu Goru na rizik od bankrota ako izgubi arbitražni spor protiv ruske kompanije CEAK koja pred međunarodnim sudovima traži odštetu od skoro milijardu eura.

U saopštenju koje je objavila EK se navodi:

"Predsjednik Evropske komisije, Žan Klod Junker, nije davao intervju za španski nedjeljnik "El Nuevo Lunes". Gospodin Junker nije davao nikakve izjave o Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP), niti je davao bilo kakve izjave vezane za Crnu Goru u skorije vrijeme", stoji u dematiju

Takođe su saopštili da tekst objavljen u dnevnom listu "Dan" sadrži netačne informacije.

Premijer Milo Đukanović kazao je ranije danas da je u pitanju još jedna spekulacija pojedinih neodgovornih medija u Crnoj Gori.

"Pročitao sam i taj tekst, pogledao sam i ono što je originalna participacija Junkera u tom tekstu. Sve ono što je on zaista govorio odnosilo se samo na njegov poznati stav o politici proširenja Evropske unije (EU), jer je, kao što se sjećate, kazao negdje u prvim danima svog mandata da politika proširenja EU neće biti među prioritetima ove EK u narednom petogodištu”, kazao je Đukanović.

XS
SM
MD
LG